Verschillen en overeenkomsten van de voedingskussens

Voedingskussens zijn ideaal om je kindje in een goede houding te kunnen voeden. Er wordt weleens gedacht dat voedingskussens alleen gebruikt hoeven te worden bij borstgevoede kinderen, maar dat vinden wij absoluut niet. Ook als je de fles geeft, blijkt een kamerstoel vaak een te lage zit te hebben om zelf goed en ontspannen te kunnen zitten én voeden tegelijk. Een keertje verkeerd zitten is niet erg, maar zit je vaker op een dag te krampachtig, dan krijg je zeker last van je nek- en rugspieren. Een voedingskussen is dan ook eigenlijk een must bij een kleine baby!

Kleine voedingskussens

In ons assortiment hebben wij verschillende kleine voedingskussen:

 

Wanneer gebruik je een klein voedingskussen?

Een klein voedingskussen is bedoeld om op schoot te gebruiken tijdens het voeden. Ook wordt het kussen gebruikt als hoofdondersteuning, bijvoorbeeld bij nekklachten. Doordat de kussens een maanvormig model hebben, kun je het kussen goed op schoot neerleggen. Je kindje ligt dan voor het grootste deel op het kussen en jouw arm steunt met kindje ook op het kussen. Beide kussens geven een goede, stevige ondersteuning.

Verschillen tussen Doomoo Softy, Theraline maankussen en Theraline Yinnie :

 

  Doomoo Softy Theraline maankussen Theraline Yinnie
Hoes: 92% katoen, 8% elastaan combinatie van 1 pluchezijde en 1 stretchstof zijde 100% katoen
Vulling: Polystyreen microkorrels EPS microparels, geurloos EPS microparels, geurloos
Wasbaar: hoes: ja Gehele kussen: ja, 60 graden Ja hoes en kussen op 60 graden
Keuze hoes: Verschillende effen hoezen en hoezen met prints            Effen hoezen in verschillende kleuren Verschillende effen hoezen en hoezen met prints 
Afmetingen: 145x25cm 140x27cm ongeveer 135 x35  als een druppel
Toepassing: -Op schoot -Op schoot -Op schoot
  -Als nekkussen -Als nekkussen -Als nekkussen
  -Om kindje te ondersteunen bij rechtop zitten -Om kindje te ondersteunen bij rechtop zitten  
  Softy voedingskussen Theraline maankussen Theraline Yinnie kussen

Verschil in afmeting


Hier zien je de verschillende kussens naast elkaar liggen. Zo kun je mooi zien wat de verschillen zijn.

Alle kleine voedingskussens

 

Grote voedingskussens

Tevens is er een groot, vaak hoefijzer-vormig kussen te verkrijgen. Lengte verschilt tussen 175 cm en 190 cm.

In het assortiment hebben wij een groot assortiment grote voedingskussens van onder andere:

Grote voedingskussens

Wanneer gebruik je een groot voedingskussen?

Het kussen kan gebruikt worden ter ondersteuning tijdens het slapen, bijvoorbeeld aan het eind van de zwangerschap om de buik te ondersteunen. Verder is het bedoeld om bij het voeden te gebruiken. Het voordeel ten opzichte van een klein voedingskussen is, dat je het kussen als een hoefijzer om je heen legt. Daardoor zit je zelf rechtop en heb je nog genoeg kussen 'over' om je kindje op je schoot te leggen. Je kunt het kussen ook gebruiken om je kindje tussen/ op te leggen bijvoorbeeld in de box. Ook bij het leren zitten, kan het voorkomen, dat je kindje omvalt.

Wat zijn de verschillen tussen de merken voedingskussens?

Het Doomoo Basics Comfy kussen heeft van de merken die wij verkopen de grootste korrels en is het minst stevig. Sommigen vinden dat bijvoorbeeld bij het slapen juist prettig. Verder heeft dit kussen een aantrekkelijke prijs en leuk gekleurde hoezen.

De verschillen tussen Bamboom, Doomoo, Form Fix XL en Theraline zijn kleiner. Alle vier hebben ze hele kleine korreltjes, de vorm van de kussen wijkt iets van elkaar af en het Form Fix kussen heeft elestiek in de middelste ronding om het kussen beter te kunnen positioneren. Het grootste verschil zit in de soort hoezen. Bamboom heeft hoezen genmaakt van bamboe, Doomoo heeft katoenen jersey hoezen met of zonder print, Form Fix heeft hoezen met aan 1 zijde badstof en 1 zijde katoen en Theraline heeft jersey effen hoezen of katoenen gekleurde hoezen.

De hoezen van Form Fix en Theraline passen om beide merken kussens heen.

Het Doomoo Basics Comfy kussen is net iets kleiner, waardoor daar wel de hoezen van de andere merken omheen passen, maar iets te groot zijn. De Comfy hoezen passen niet om andere merken kussens heen.

De Doomoo hoezen passen strak om het Doomoo kussen heen en zijn minder geschikt voor andere merken kussens. Het is ook het beste om voor een Doomoo kussen een Doomoo hoes te kopen, aangezien hoes en kussen samen voor de stevigheid zorgen.

Van het Bamboom kussen zijn vooralsnog geen losse hoezen te koop.

 

Bamboom doomoo basics voedingskussen Doomoo Buddy Form Fix XL theraline
Bamboom  Doomoo Basics Comfy Big Doomoo Buddy Form Fix Theraline