Grote kussens

Wij verkopen van verschillende merken grote voedingskussens:

Een aantal van de grote voedingskussens op een rij zien? Klik dan hier.

Hieronder staan van de Form Fix XL en de Theraline kussens alleen de basiskussens (= binnenkussen) afgebeeld. De losse hoezen voor het Theraline En Form Fix XL kussen die je er nog bij moet bestellen voor een compleet kussen vind je in de rubriek 'losse hoezen' en bij de uitleg van beide producten terug.

We hebben ook speciale aanbiedingsprijzen voor voedingskussens met 2 hoezen. Kijk daarvoor in de rubriek aanbiedingen!

Lees meer

28 artikel(en)

per pagina

28 artikel(en)

per pagina

Voordelen van een groot voedingskussen

Een groot, hoefijzer vormig kussen kun je op meerdere manieren gebruiken, zodat je er een lange periode gemak van hebt.

Tijdens de zwangerschap : Als je zwanger bent en zeker als je al tegen het einde aan loopt, wordt je buik zwaar. Het is dan soms lastig om fijn te slapen. Veel vrouwen hebben baat bij een voedingskussen. Je legt het kussen als een verticale slang tegen je aan. Het onderste deel van het kussen leg je tussen je knieën in zodat je wat breder ligt, je bekken liggen dan wijder en dan zweet het ook minder. Je zwangere buik kun je dan  tegen de ‘slang’ aanleggen. Heb je nog een stukje aan de bovenzijde over, dan kun je ook je hoofd erop laten steunen. Je wordt zo op meerdere plekken ondersteunt, waardoor je makkelijker met een zwangere buik kunt slapen.

Tijdens het voeden van je kindje: Bij een groot voedingskussen heb je voldoende plek om je kindje goed neer te leggen, maar ook om je eigen rug te ondersteunen. Je legt het kussen als een hoefijzer om je heen, waarbij het midden van het kussen bij 1 heup zit. Dan heb je 1 lang deel achter je eigen rug liggen en het andere lange deel voor je liggen om je kindje en je eigen arm op te leggen. Dit is niet alleen handig voor de moeder die het kindje wil voeden, maar natuurlijk voor iedereen die het kindje voedt. Je bent snel geneigd om naar voren te leunen en schouders op te trekken tijdens het voeden. Dat is voor een keertje niet erg, maar als je meerdere keren per dag moet voeden, an merk je al snel dat je pijn in schouders , nek en rug krijgt. Met een groot voedingskussen voorkom je dat.

Ligplaatsje voor het kindje: Je kindje kun je ook tussen de lange delen van een voedingskussens inleggen en met het hoofdje erop. Zo ligt het bovenste deel van het lichaam net iets hoger en hebben die kleintjes meer te zien. Je kunt het kussen met je kindje bijvoorbeeld veilig in de box leggen.

Kwaliteit van de grote voedingskussen

De voedingskussens die wij hebben uitgezocht zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Geen kussen dat als je je arm erop legt, je meteen de bodem voelt, maar stevige kussens die echt doen waar ze voor bedoeld zijn. Als je een kussen koopt met korreltjes erin, moet je er wel op bedacht zijn dat het na verloop van tijd nodig kan zijn om het bij te vullen. Dat merk je vanzelf als je kussen minder stevig aanvoelt. De korreltjes gaan namelijk een beetje meer aan elkaar zitten. Het helpt ook om de buitenhoes weer te wassen, zodat die vezels weer wat dichter naar elkaar gaan of een keer het binnenkussen voorzichtig in de wasmachine kan ook helpen. Wanneer bijvullen nodig is, is heel verschillend. Dat ligt aan het gewicht van de persoon die het tijdens het slapen gebruikt en hoe vaak je het kussen überhaupt gebruikt. Bij de één is dat na een paar maanden en bij de ander pas na een aantal jaren. Van de meeste voedingskussens hebben wij ook losse buitenhoezen, zodat je het kussen weer een nieuwe look kunt geven.